IDALOGGASVARTstor2

Weekend i Gdansk

loading...

För ett halvår sedan besökte jag staden Gdansk i Polen, tillsammans med min man. Jag blev helt förälskad i alla vackra detaljrika husfasade, kullerstens kvarter, mästerliga historiska konstverk och nyskapade verk och alla fantastiska färger överallt. Så hit ville jag åka igen!

Nu blev det en barnfri helg mitt i tråkgråa januari, vilket såklart är avsevärt mindre färglatt  i jämförelse med hur det var i juli månad, när vi var här sist. Men trots regn, låga temperaturer och avsaknaden av livfulla uteserveringar, så var det ändå en fröjdefull  visit med massor av nya intryck och upplevelser. 
Vi passade på att äta och dricka gott. Det blev faktiskt så intensivt med restaurangbesöken att vi knappt hann med att bli hungriga mellan måltiderna. Men det är lätt hänt när allt man får på tallriken är supergott och dessutom blir serverad i läcker interiör av trevlig personal.

Vi passade även på att besöka flera av stadens stora köpcenter med hypermoderna och tindrande installationer och kreationer. Även här färgglatt, konstnärligt och inspirerande för alla sinnen. 

Jag tog med mig kameran för att fotografera lite på vår resa, trots att street photography inte är mitt favorittema i vanliga fall, så blev det ändå lite trevliga bilder. Och tar man sig bara tiden att stanna upp för en minut och se sig omkring, så finns det massor värt att fotografera i Gdansk. För i varje litet gatuhörn finns någon märklig krusidull eller en lustig skylt och varje gång man vänder blicken uppåt ser man tjusiga husgavlar och ståtliga takspiror. Och för att inte prata om alla vackra vyer längst floden Motlawa, som rinner genom staden. 

Har ni inte besökt Gdansk så tycker jag absolut att ni ska göra det. Det går direktflyg ifrån Sturup och tar drygt 40 min. Hela staden är fylld av hotell, pubar, klubbar, restauranger, caféer,  butiker, museer och utställningar för alla smaker och personligheter. Här finns helt säkert något för alla. 
Nästa gång jag återvänder hit tänker jag besöka Sopot, stranden ett par mil ifrån Gdansk, men under den varmare årstiden...
Vill  du ha konkreta tips och rekommendationer om staden  så bara säg till! Jag berättar gärna mer för den som är intresserad. 

Har du varit i Gdansk? Berätta gärna om dina upplevelser!

 

Skriv gärna något:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marianne Ahlberg » Blommor i håret:  ”Tack för tipset och vilka otroligt vackra bilder”

  • Mamma » Vår värld i kaos:  ”Så kloka tankar När jag besökt någon del av världen med mycket fattigdom och elä..”

  • Marianne » Överlev VAB-dagarna:  ”Jättemånga bra tips Inte alltid småbarnsföräldrar hinner med det du beskriver an”

  • Marianne Ahlberg » Weekend i Gdansk:  ”Hänt mycket i Polen sedan jag var där för sådär 20 år sedan”

  • Storm » Weekend i Gdansk:  ”Låter faktiskt trevligt det där. ”

Bloggarkiv

Kategorier